GRØNLAND SOCIAL FORANDRING

I 2014 rejste Pølle til Ittoqqortoormiit – den nordligste by i Østgrønland for at skabe bedre livskvalitet for de lokale børn og unge samt for at støtte de nye tiltag økonomisk – ca. kr. 35.000 var indsamlet til events og af Pølle Racing Team.

Ittoqqortoormiit er en eventyrlig by med ca. 473 indbyggere.

Hele byen blev inviteret til Pølsemik (workshop og hotdogs), og ca. 250 indbyggere delte deres drømme for byen – både voksne, unge fangere og børn i alle aldre kom med deres bidrag. Efterfølgende samlede vi 25 lokale, for at de kunne prioritere drømmene og i teams lave handlingsplaner og budget for de tre udvalgte aktiviteter. 

Og så blev der holdt Pølsemik for alle igen for at præsentere de udvalgte aktiviteter. Som du kan se nedenfor blev der givet “thumbs up” til aktiviteterne og spist masser af varme hotdogs i den isnende kulde.

Et par måneder senere rejste Fanny dertil igen for at booste aktiviteterne og dele hotdogs ud til Grønlands nationaldag. Pølle var der nemlig stadigvæk. Hun blev sendt med sidste skib derop i september 2013 og kunne først komme hjem med første skib i juli 2014.

SOCIAL VÆRDI: ITTOQQORTOORMIIT

  • Opstart af biograf samt film.
  • Opstart af skiklub og køb af ski-udstyr i fbm. etablering af ski-lift.
  • Fælles udflugter for børn og unge.
  • Idéer til mere turisme.
  • Inspiration og motivation.

Kom med Pølle til Grønland i denne flotte video fra besøget i 2014.

Se også de sjove fraklip og andre spændende videoer fra Pølsevognens rejser på youtube

Update 2017

Skiliften blev i 2016 taget i brug til stor glæde for byens børn og unge. Der er investeret i ski og udstyr til udlejning så alle har mulighed for at prøve og skiliften er meget populær og velbesøgt. 

Se et billede af skiliften fra Ittoqqortoormiit ved at klikke her

Close Menu