Tilbage til oversigt

INDIEN SOCIAL FORANDRING

I forbindelse med at skabe social forandring i Indien har Pølle været to gange i Liechtenstein og en gang i Schweiz for at samle penge ind. I Indien har vi engageret os i at skabe udvikling i de fattigste områder, så familierne kan arbejde sig ud af fattigdommen, og børn og unge kan få en uddannelse.

Vi var således i Indien i 2011, med stop i Tranquebar, Chetpet, Bangalore og Chennai. Siden da har vi drevet udviklingsprojekter i Chetpet frem til 2015 og i Kerela fra 2015 og frem til 2020.

Fanny vendte tilbage til udviklingsprojektet i 2012 og 2014 for at videreudvikle det. I 2015 fik vi engageret en frivillig i projektet, Jette Kaae, som vi samarbejdede med i Chetpet fra 2011-2015.

SOCIAL VÆRDI: MIKROVIRKSOMHEDERSOCIAL VÆRDI: DALE VIEW – NGO

Vi samarbejder med Dale View, der er en indisk NGO i Kerela. Dale View er startet af en familie af ildsjæle, som brænder for at hjælpe lokalsamfundet.

Vores primære rolle i samarbejdet med Dale View er:

Nedenfor kan du se en video hvor Deena Das, lederen af Dale View, fortæller om, hvordan arbejdet med at styrke organisationen skrider frem.

En hilsen fra Deena Das, leder af Dale View.codep_værelse_800

SOCIAL VÆRDI: CODEP ITI

CODEP ITI er en teknisk skole for de fattigste i Chetpet, Tamil Nadu. 

Skolens elever kommer fra ekstremt fattige landarbejderfamilier, og det at en ung mand får en uddannelse og et job kan løfte hele familien ud af fattigdommen.

Vi har i 2012 til 2015 arbejdet med at styrke skolens faciliteter og organisation i samarbejde med Xchange Aid.

Besøget af Verdens mest berejste Pølsevogn har desuden inspireret de studerende og givet dem en oplevelse for livet.


Århus Stiftstidende om projektet


FødevareFokus om hotdogs mod fattigdom

SOCHA INDIA

En tre-årig plan kaldet SOCHA INDIA blev udviklet i 2018 for at styrke Dale View. Ambitionen var at styrke Dale View indefra, så de kunne hjælpe op mod 2000 flere af de fattigste per år med højere kvalitet. Dette for at skabe en mere langsigtet og bæredygtig udvikling. SOCHA INDIA har udsatte børn som fokus.

Grundet diverse har Dale View valgt at sætte planen på standby, men alligevel har de valgt at gå videre med en lille del af den. Det går ud på at opstarte indkomstgenerende aktiviteter internt hos Dale View. Det gør det dels for at give de fattigste kvinder mulighed for at tjene penge og dels for at give en indtægt til Dale View. En fordel mere ved dette er, at hvis en kvinde flytter, opgiver eller andet, kan en anden kvinde få muligheden for at tjene penge.

Det forventes at de etableres i løbet af 2020.


Tilbage til oversigt